Matematik

Projektion af vektor AB på vektor AC

11. marts 2013 af SimoneJørgensen (Slettet)

Hej alle sammen. Jeg har matematik aflevering for, og skal lave denne opgave, med ved ikke hvordan jeg gør. Håber I vil hjælpe mig. På forhånd tak!

 

Opgave:

Tegn trekant ABC hvor A(2,1), B(3,8) og C(12,6).

1) Bestem projektionen af vektor AB på vektor AC.

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. marts 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

Vektor AB's projektion på vektor AC
findes vha. vektorprojektionsformlen

     
                                                       ABAC = ((ABAC) / |AC|2) · AC


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. marts 2013 af mathon

 

                                    AB = OB - OA =                        

                                    AC = OC - OA =                             |AC|2 = AC2 =


Svar #3
11. marts 2013 af SimoneJørgensen (Slettet)

Tak begge to, jeg har fundet ud af det nu :-)

Skriv et svar til: Projektion af vektor AB på vektor AC

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.