Matematik

plzz hjælp

14. marts 2013 af MariaJJJ (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x) = -0,008x^2+40

g(x) =0,008x^2-1,6x+80

 

hvordan viser jeg at funktionerne f og g har samme tangenthældningen i punkt B 

når B har punktet (50;20)


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. marts 2013 af mathon

 

                 beregn
                                     f '(50)   og  g '(50)


Svar #2
14. marts 2013 af MariaJJJ (Slettet)

Det forstår jeg ikke


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. marts 2013 af Euroman28

@#2,

Den gang du var lille så lærte du at hældningen for en tangent til en funktion f i punktet p(x_0,f(x_0)).

At denne hældning t udtrykkes t = f'(x_0).

Derfor som mathon siger find f'(50) og g'(50)

 

Du ved vel hvad det vil sige at skulle finde den afledte funktion f'??

 

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. marts 2013 af SuneChr

# 3

Det er få, meget begavede, børn, der som små, kender til tangenthældninger.

# 0

Du skal differentiere

f(x)  =  - 0,008·x2 + 40

g(x) =    0,008·x2 -1,6·x + 80

ved at benytte differentiationsreglen

(xn) '  =  n·xn - 1  på hvert led

Differentialkvotienten og den afledede funktion er det samme. Ligesom   f '(x) = dy/dx = d/dxf(x)

 


Skriv et svar til: plzz hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.