Matematik

Bevise formlen A = ½ h (a+b)

14. marts 2013 af Bobsii (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvordan beviser jeg rigtigheden af formlen på en trapez?

A = ½ h (a+b)


Svar #1
14. marts 2013 af Bobsii (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. marts 2013 af hellerup2900 (Slettet)

Enkelt.

Del trapezet op i to trekanter med samme højde. Beregn hver trekants areal og læg dem sammen.

(1/2)*h*a + (1/2)*h*b = (1/2)*h(a+b)


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Træk en linie midt mellem og parallel med de to parallelle sider. Denne linie skærer hver af de to skrå sider i et punkt. Træk en linie vinkelret (lodret) på de parallelle sider gennem disse to skæringspunkter. Se på de to sæt af parvis kongruente trekanter, som dannes af de to lodrette linier. Skubber man to af dem til passende steder, får man et rektangel, hvis areal er lig med trapezets areal. Rektanglets ene side er h, mens den anden side er (a+b)/2 .


Skriv et svar til: Bevise formlen A = ½ h (a+b)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.