Matematik

Bestem fordoblingstiden

15. marts 2013 af missjojo95 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle! Har brug for jeres hjælp.

Jeg skal finde fordoblingstiden, og jeg er pænt lost. Hvordan finder jeg fordoblingstiden ud fra de her oplysninger:

 

2. Bestem funktionsforskriften for udviklingen i antal transistorer efter 1990 når det antages at udviklingen følger en eksponentiel udvikling. Lad x angive antal år efter 1990 og f(x) antal tran-sistorer.

- f(x) = 0,8814*e0,8711

e0,8814 = 2,41

f(x) = 0,8814*2,41x 


3. Hvor stor har den gennemsnitlige procentvise stigning været pr. år i perioden.

- 2,41-1,00 = 141%
På den måde kan vi finde ud af hvad den gennemsnitlige procentvise stigning har været hvert an-det år.  

4. Hvor mange transistorer må man på denne baggrund forvente, at en processor indeholder i år 2010?
- 0,8814*2,4110 = 5825 transistorer.
Vi opløfter i 10 fordi den springer med 2 år og der er 20 år fra 1990 til 2010. Vi dividerer 20 med 2.


 

Håber i vil hjælpe hurtigt :i Den skal afleveres mandag den 18 marts. : ) Tak på forhånd til dig/dem der vil hjælpe!

 

Mvh og god weekend fra Johanne :b 


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. marts 2013 af Krabasken (Slettet)

Jeg tror, dine start-tal er forkerte

Kontroller dem, eller lad os se hele opgaven


Svar #2
16. marts 2013 af missjojo95 (Slettet)

I får lige hele opgaven her. 4.1 er vedhæftet : )

 

Opgave 4

En amerikansk IT-ekspert, Gordon More, udtrykte i 1980’erne at udviklingen i antal transistorer på en chip ville vokse eksponentielt. Nedenstående tabel viser den faktisk udvikling fra 1990 til 2004 i millioner.

År Processor Transistorer
1990 Intel486TMprocessor            1,2
1992 Intel®Pentium®Processor    2,5
1994 Intel®Pentium®Processor       4
1996 Intel®Pentium®IIProcessor      9
1998 Intel®Pentium®IIIProcessor     24
2000 Intel®Pentium®4Processor     50
2002 Intel®ITanium®Processor        220
2004 Intel®ITanium®2Processor     500


1. Undersøg om udviklingen faktisk udviklede sig eksponentielt
- Udviklingen udviklede sig tilnærmelsesvis eksponentielt.


Grafen er vedlagt.

2. Bestem funktionsforskriften for udviklingen i antal transistorer efter 1990 når det antages at udviklingen følger en eksponentiel udvikling. Lad x angive antal år efter 1990 og f(x) antal tran-sistorer.

- f(x) = 0,8814*e0,8711

e0,8814 = 2,41

f(x) = 0,8814*2,41x 


3. Hvor stor har den gennemsnitlige procentvise stigning været pr. år i perioden.

- 2,41-1,00 = 141%
På den måde kan vi finde ud af hvad den gennemsnitlige procentvise stigning har været hvert an-det år.  

4. Hvor mange transistorer må man på denne baggrund forvente, at en processor indeholder i år 2010?
- 0,8814*2,4110 = 5825 transistorer.
Vi opløfter i 10 fordi den springer med 2 år og der er 20 år fra 1990 til 2010. Vi dividerer 20 med 2.


5. Bestem fordoblingstiden.

-

Vedhæftet fil:Opgave 4.1.xlsx

Brugbart svar (2)

Svar #3
16. marts 2013 af Euroman28

Hvis du bliver præsenteret for en eksponential vækstfunktion på formen

så kan den skrives på den form du kender ved 

Hvor fordoblingstid bestemmes ved 

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (2)

Svar #4
16. marts 2013 af Krabasken (Slettet)

Her er din regression

- Ikke noget med 2,41 . . .

Vedhæftet

Vedhæftet fil:000.PNG

Svar #5
16. marts 2013 af missjojo95 (Slettet)

Er det så:

 

T2 = ln(2) / ln(2,41) = 0,788001482 

er fordoblingstiden så bare det jeg fik der^^ : )

 

Krabasken: hvorfor er det ikke 2,41? Jeg kan ikke helt forstå hvad det ellers kan være...  


Skriv et svar til: Bestem fordoblingstiden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.