Kemi

bestem parallaksen for stjernen.

15. marts 2013 af Metteaugustin (Slettet) - Niveau: B-niveau

b) afstanden til stjernen wolf 424A er 4,35 pc. bestem parallaksen for stjernen.
 

jeg lavede en vildt lang udregning for at komme frem til facit så jeg har på fornemmelsen at jeg har gjort det forkert eller at det kan gøres på en nemmere måde.

først omregnede jeg mine parsecs til lysår: 4.35/3.26

så omregnede jeg  lysår til km : 9454254955488*1.33435582822

så isolerede jeg parallaksen: sin(x)= (149.6*(10)^(6))/(1.26153402013e13)

og så lavede jeg sinus ^-1 på den  arcsin(.000011858578)

 

er det rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Fordelen ved at benytte afstande i parsec, er, at hvis afstanden er d parsec, er parallaksen (1/d) buesekunder (").

Stjernens afstand er d = 4,35pc. Dens parallakse er da p = (1/d)" = 0,23" = 6,4·10-5 º .

1 parsec er defineret som den afstand, hvorfra Jordbanens radius (1AU) ses under en vinkel af netop 1" .


Svar #2
16. marts 2013 af Metteaugustin (Slettet)

så er min udregning i det mindste rigtig hehe.. men hvordan kommer du fra (1/d)'' til 0,23''?


Brugbart svar (2)

Svar #3
16. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

1/4,35 = 0,23

Afstanden er 4,35pc, så parallaksen er 0,23" .

Vær opmærksom på, at 1pc = 3,26 ly, så din omregning fra pc til lysår er ikke korrekt.

4,35pc = 4,35*3,26 ly


Svar #4
16. marts 2013 af Metteaugustin (Slettet)

mange tak.


Skriv et svar til: bestem parallaksen for stjernen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.