Matematik

d

15. marts 2013 af Jrasbr82 (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x)=2x^2

 

Bestem en ligning for den tangent til
grafen, der har hældningen 2.

bestem f´(x).. Den har jeg fået til 8.

Løs ligningen f´(x0)=2  ? Er x0 8?

Lidt hjælp tak :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
15. marts 2013 af SuneChr

f '(x) = 4x

f '(0,5) = 2

f(0,5) = 0,5

Tangentligningen i punktet (0,5 ; 0,5) er derfor

y - 0,5 = 2·(x - 0,5) 


Svar #2
16. marts 2013 af Jrasbr82 (Slettet)

takker :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. marts 2013 af Krabasken (Slettet)

y = 2x - 0,5


Svar #4
16. marts 2013 af Jrasbr82 (Slettet)

f(x)=.5x^2-4x+1

Bestem en ligning for den tangent til
grafen, der har hældningen -1.

Er der ikke en der gider stille den op for mig? Jeg har prøvet mig frem, men kan ikke komme i nærheden af det rigtige facit :/


Brugbart svar (2)

Svar #5
16. marts 2013 af mathon

 

                  beregn f '(x)


Svar #6
16. marts 2013 af Jrasbr82 (Slettet)

Den får jeg til x-4


Brugbart svar (2)

Svar #7
16. marts 2013 af mathon

nu skal tangenthældningen
                                                       f '(xo) = xo - 4 = -1
               beregn xo


Svar #8
16. marts 2013 af Jrasbr82 (Slettet)

der får jeg x=3


Brugbart svar (2)

Svar #9
16. marts 2013 af mathon

f(x)=.5x^2-4x+1

Bestem en ligning for den tangent til
grafen, der har hældningen -1.


er altså identisk med

 

Bestem en ligning for tangenten i (3,f(3))
hvorom du ved, at f '(3) = -1
 


 


Svar #10
16. marts 2013 af Jrasbr82 (Slettet)

jeg får y=-x

facit siger y=-x-2/7

Jeg bruger formlen for tangentens ligning y-f(x0)=f´(x0)*(x-x0)

hvor x0=3

og f´(x0) =-1


Brugbart svar (2)

Svar #11
16. marts 2013 af mathon

 

 f(3) = .5  32 - 43 + 1 = -(13/2)

Bestem en ligning for tangenten i (3 ; -(13/2))
hvorom du ved, at f '(3) = -1

                   y = -1•(x - 3) - (13/2)

                   y = -x + 3 - (13/2)

                   y = -x + (6/2) - (13/2)

                   y = -x - (7/2)

 


Svar #12
16. marts 2013 af Jrasbr82 (Slettet)

ahhh :) Tak.. men hvorfor skriver man ikke bare -6,5 når f(3) udregnet giver det?


Brugbart svar (2)

Svar #13
16. marts 2013 af mathon

det  kan du jo gøre i dennen smmenhæng,
hvor brøk og decimalbrøk er identisk;
ellers er brøk det nøjagtige resultat

                   y = -1•(x - 3) - 6,5

                   y = -x + 3 - 6,5

                   y = -x - 3,5


Skriv et svar til: d

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.