Fysik

Hastighed af bold

16. marts 2013 af Zeifox (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa. 
Jeg er en opgave som jeg ville hører om nogle kunne hjælpe mig med.

Der skal skydes straffe i fodbold. Der er 11 meter fra bolden til målet og spilleren skyder med 100 km/h

Kan man gå ud fra at farten er konstan og blot bruge Tid=  Strækning/hastighed=(11 m)/(36 m/s)= 0,3 sekunder? 

Mvh

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. marts 2013 af peter lind

Nej. Bolden vil også have en bevægelse i den lodrette retning. Du skal kende vinklen mellem starthastigheden og vandret(eller lodret) for at finde tiden præcis. Din beregning vil derfor give en mindre undervurderin af tiden


Svar #2
16. marts 2013 af Zeifox (Slettet)

vinklen mellem starthastigheden og vandret er ikke angivet. 

Skal jeg så istedet benytte mig af beregning for øjeblikshastighed eller middelhastighed?


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. marts 2013 af peter lind

Brug middelhastigheden.


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. marts 2013 af mette48 (Slettet)

Boldens hastighed ændre sig under bevægelsen mod målet.

Hvis boldens hastighed ønskes bestemt når bolden ryger ind i målet, kan man antage at den er i samme højde som da den blev skudt afsted. Så vil farten igen være 100 km/t

Skal man beregne farten i andre situationer, skal man have flere oplysninger end du giver her.


Skriv et svar til: Hastighed af bold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.