Matematik

Funktioner

16. marts 2013 af Mett01 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har virkelig brug for hjælp med denne opgave!!

 

En funktion er givet ved f(x)= 4*a^x, hvor a er et positivt tal. Grafen for denne funktion går gennem punktet (2,100). Besten tallet a


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. marts 2013 af hejmedddi (Slettet)

100=4¤a^2 . Isoler a i ligningen


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. marts 2013 af Krabasken (Slettet)

(x,y) = (2,100)

y = 4*a^x

Indsæt

100 = 4*a^2

Tag kvadratroden på begge sider

10 = 2a

a = 5


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. marts 2013 af hejmedddi (Slettet)

jeg får a til 5 og -5, og som dom du skriver, så er a positiv, derfir er 5 den rigtig svar


Svar #4
16. marts 2013 af Mett01 (Slettet)

Tusind tak! :)


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.