Kemi

4 spørgsmål

17. marts 2013 af Bladlus (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :) Jeg har et par spørgsmål som jeg håber nogle kan hjæpe mig med.

1) Hvordan finder man ud af hvor mange elektroner, der findes i et kg rent kobber?

2) Hvilken del er det i det periodiske system, som indeholder metaller, hvis ioner er farvede i vandig opløsning? Mit bud er overgangsmetallerne men ved ikke hvordan det skal begrundes.

3) Findes der en tabel for, hvilke farver ioner laver i vand?

4) Hvordan kan farve forklares ud fra elektronkonfiguration? 

Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2013 af Heptan

1)

Da kobber er grundstof nr. 29, har hvert atom 29 elektroner.

Samtidig er den molare masse for kobber 63,546 g/mol. Vi kan nu bruge formlen n=m/M til at beregne stofmængden af kobber i 1 kg=1000 g rent kobber.

n=1000g/63,546g/mol = 15,74 mol.

For at finde antallet af atomer, skal vi gange med Avogadros konstant, som er 6,022137*10^23

15,74*6,022137*10^23≈9,479*10^24

Nu ved vi hvor mange kobberatomer der er i 1kg rent kobber. Som du husker, er der 29 elektroner pr atom, så det ganger vi også lige med:

9,479*10^24*29≈2,74891*10^26

Så mange elektroner er der i 1000g rent kobber. :-)

 

Håber det hjalp dig, eller andre der søger på emnet fremover :-)


Skriv et svar til: 4 spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.