Matematik

Tangent ligning forvirring

17. marts 2013 af madskjk (Slettet) - Niveau: A-niveau

Der er for mig opstået lidt forvirring omkring hvordan man bestemmer en tangentligning ud fra en funktion og et punkt.

Jeg har lært:

differentier funktion

Sæt punkterne der er opgivet i opgaven ind på x plads i f(x) og f'(x) og regn

Indsæt de fundne værdier ind i tangentens ligning: y = f'(x0) (x-0) f(x-0) og reducer

 

Jeg undre mig over: Er stødt på nogle opgaver, hvor jeg ikke har kunne bruge denne metode... 

Kan man ikke bestemme tangentligning på en anden og måske nemmere måde? Evt noget med y=ax+b, hvor man

finder a og y og isoler b eller så noget?

håber i kan hjælpe.. jeg er forvirret

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. marts 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

ligningen for den tangent,
som går gennem
punktet (xo,f(xo))
                                                   y = f '(xo)•(x - xo) + f(xo)


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man benytter tangentligningen, skrevet korrekt op:

y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0) ,

når man skal bestemme ligningen for tangenten til grafen for en kendt funktion f(x) i punktet (x0 , f(x0)) .

Hvis der er andre oplysninger givet, kan man muligvis bestemme a og b ved at benytte andre metoder.


Skriv et svar til: Tangent ligning forvirring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.