Matematik

Gør rede for T(v)=8sin(v)+4sin(v)cos(v)

17. marts 2013 af AndersHorning (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude :)

 

Jeg er nu løbet tør for ideer til hvordan jeg skal løse den sidste opgave i mit seneste matematik sæt, så håber på et par hints :)

 

Jeg er HELT blank, omkring hvor jeg skal starte opgaven.

For at finde det største tværsnit tænker jeg at intergrere funktionen igennem Maple.

Det volder mig dog store problemer at gøre for T(v)=8sin(v)+4sin(v)cos(v)

 

Håber på en hjælpende hånd :)

Vedhæftet fil: Opgave 2.jpg

Brugbart svar (2)

Svar #1
18. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Tværsnittet er sammensat af et rektangel med siderne 4m og 2m·sin(v), samt to kongruente retvinklede trekanter med hypotenusen 2m og kateterne 2m·sin(v) og 2m·cos(v). Derfor er arealet lig med

T(v) = 4·2·sin(v) + 2·(1/2)·2·sin(v)·2·cos(v)

der let reduceres til det søgte udtryk.


Svar #2
18. marts 2013 af AndersHorning (Slettet)

Det var guld værd Andersen.
Ikke at jeg forstår det hele endnu, men med lidt tålmodighed og et par timer med snuden i bogen lykkes det sikkert.

 

Tak for hjælpen :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Indtegn to lodrette linier fra endepunkterne af det vandrette bundstykke. Så burde det fremgå, hvorledes arealet kan opdeles i et rektangel og to retvinklede trekanter.


Skriv et svar til: Gør rede for T(v)=8sin(v)+4sin(v)cos(v)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.