Matematik

Trigonomisk funktion

18. marts 2013 af mimok (Slettet)

Jeg skal have bestemt forskriften for den harmoniske svingning, hvis graf er vedhæftet.

Indtil videre har jeg bestemt:
A=75

d=106

T=64

b=2π/T=π/32

Er det rigtigt, det som jeg har fået indtil videre? Jeg kan ikke finde ud af at beregne c. Jeg skal have en funktion på formen f(x)=A*sin(b*x+c)+d.

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
18. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Amplituden A og perioden T ser rimelige ud.

d er lig med gennemsnittet af den mindste og den største værdi. c er en x-værdi, hvor kurven skærer linien y = d .

I øvrigt hedder det en trigonometrisk funktion.


Svar #2
18. marts 2013 af mimok (Slettet)

Mange tak! 

Jeg fik ikke fat i det med at "d er lig med gennemsnittet af den mindste og den største værdi" er det amplituden, der er ment her?

Er c=106?


Svar #3
18. marts 2013 af mimok (Slettet)

er d=175?


Brugbart svar (1)

Svar #4
19. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Den mindste funktionsværdi er ca 100, og den største funktionsværdi er ca 250. Gennemsnittet er da d = 175. Det er den værdi, som sinussvingningen svinger omkring.

c = -b·x0

hvor x0 er en x-værdi, hvor funktionen antager værdien d. Her er x0 = 20 , så c = -5π/8


Skriv et svar til: Trigonomisk funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.