Matematik

Vektor regning 3. dim

19. marts 2013 af Sussepigen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle.

Har problemer med følgende opgaver, hjælp søges (OPGAVE B OG C:

Opgave 1 - I et koordinatsystem i rummet er givet punktet A(2,3,2) og vektoren n=(1,-2,2)

a) Bestem ligning for planen alpha (Det er gjort, og er kommet frem til:  x-2y+2z)

 

b) Bestem radius i den kugle K, der har centrum i punktet P(-1,-3,2) og som tangerer planen α

c) Bestem koordinatsættet til α's røringspunkt med K

 

VH :)

     


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. marts 2013 af PeterValberg

FriViden.dk har en samling glimrende videoer om rumgeometri [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (2)

Svar #2
19. marts 2013 af mathon

b) Bestem radius i den kugle K, der har centrum i punktet P(-1,-3,2) og som tangerer planen α =

     Bestem afstanden fra centrum  P(-1,-3,2) til tangentplanen α


Svar #3
19. marts 2013 af Sussepigen (Slettet)

Er min opgave a rigtig? 


Svar #4
19. marts 2013 af Sussepigen (Slettet)

Jeg har jo ingen d- værdi.....


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. marts 2013 af mathon

hvis opgaveteksten er
                              
I et koordinatsystem i rummet er givet punktet A(2,3,2) og normalvektoren n = [1,-2,2]
er
         planligningen
                                       α:  x - 2y + 2z = 0


Svar #6
19. marts 2013 af Sussepigen (Slettet)

Ja det er det :) Er d=0 i formlen for afstand fra punkt til plan?


Brugbart svar (1)

Svar #7
19. marts 2013 af mathon

#4
        beregn afstanden fra centrum  P(-1,-3,2) til tangentplanen α


                                                              | -1 - 2(-3) + 22 |
                          r = dist(α,P(-1,-3,2)) = -----------------------
                                                              (12 + (-2)2 + 22)1/2


Svar #8
19. marts 2013 af Sussepigen (Slettet)

Okay! Så forstår jeg.

Kan du hjælpe med opgave c?


Brugbart svar (1)

Svar #9
19. marts 2013 af mathon

c)

            OR = OP - r • n/|n|

            OR = [-1,-3,2] - (3/3) • n

            OR = [-1,-3,2] - [1,-2,2] = [-2,-1,0]

          et punkt har samme koordinater som dets stedvektor
hvorfor
                       R = (-2,-1,0)

.................

kontrol ved indsættelse af røringspunktets koordinater i
venstre side af planens ligning

x - 2y + 2z = 0
                                                                -2 - 2(-1) + 20 = 0


Skriv et svar til: Vektor regning 3. dim

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.