Matematik

trigonometri hjælp

19. marts 2013 af hejmariab (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej, har nogle opgaver, som jeg ikke rigtig kan se mig ud af :) 

spørgsmål 1

Solen skinner fra en blå himmel. Evas skygge er 4:09 m, Eva er 133 cm høj.
Et træ kaster en skygge på 117:0 m

Beregn træets højde.
Tegn en skitse.

spørgsmål 2
I trekant KLM| er arealet T = 42,82. Længden af siden k = 14,6, højden h =
9,957.

1. Beregn længen af siden L
2. Beregn højden på siden K

spørgsmål 3 
I en kørebane findes der een broklap. Den er 9:20 meter lang, og den drejes 56:9 grader
når den lukkes helt op.
Hvor højt løftes det yderste punkt på broklappen?
Husk at tegne en skitse (der er kun een broklap).

spørgsmål 4 
I en retvinklet trekant ABC| har de to kateter a og b længderne 8 og 5. Hvor lang
er hypotenusen c?

Bestem arealet af ABC|.


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. marts 2013 af mette48 (Slettet)

Start med at lave en tegning og sætte de kendte navne og mål på tegningen.

Dette gælder for alle dine spørgsmål, men tag et spørgsmål af ganfen

1) i ensvinklede trekanter forholdene mellem de ensliggende siden konstant

2) skriv formelen for trekantens areal

 indsæt h og find l af den fremkomne ligning

indsæt k og find højden påk fa ligningen

3)brug sinus til vinkelen

 

4) brug pythagotas


Skriv et svar til: trigonometri hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.