Matematik

Hvor stor en procentdel af planterne var visnet efter 50 dage ifølge modellen?

19. marts 2013 af Nannaskov94 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Ud fra et forsøg kunne procentdelen af hørplanter, der visnede, som følge af svampe angreb, beskrives ved hjælp af modellen;
f(x) = 100-182,2*e-0,0756x
x  = antal dage efter plantningen  og f(x) = procent af ramte planter

Hvor stor en procentdel af planterne var visnet efter 50 dage ifølge modellen?
Jeg er med på at jeg skal sætte 50 ind på x plads, men hvad gør jeg med mit e?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. marts 2013 af mette48 (Slettet)

du kan vel bruge din lommeregner (ln)


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. marts 2013 af SuneChr

På lommeregneren, hvis det er en matematisk model, må der være taster, der hedder   [ e ]    [ ln ]   [ INV ]    ?

[ e ]  [ ax ]      jeg ved jo ikke, hvilken udgave du har.

Hvis du bruger Excel:

Tast i en celle

=100-182,2*EKSP(-0,0756*50)      (ingen mellemrum)

 

 

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. marts 2013 af 123434 (Slettet)

f(50)=100-182,2*e^(-0,0756*50)


Skriv et svar til: Hvor stor en procentdel af planterne var visnet efter 50 dage ifølge modellen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.