Fysik

fysik

19. marts 2013 af alibaba1 (Slettet) - Niveau: B-niveau


er der nogen der vil tjekke svarene efter mig og sige om de er retige

I en serie eksperimenter er lydens hastighed i luft målt til 341 m/s,
338 m/s, 345 m/s og 339 m/s.


a. Beregn middelværdien af disse måleresultater.
b. Tabelværdien er 343 m/s. Beregn den procentvise afvigelse af
middelværdien fra tabelværdien

 

%

 

a) 340,75

b)afvigelse = (( 340,75 ) - 343m/s) / 343m/s * 100 %

-0,655976676 er de retige


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. marts 2013 af ChemistryIsKey

Middelværdien (gennemsnittet) bliver

     (341 m/s + 338 m/s + 345 m/s + 339 m/s) / 4 = 340.75 m/s

Afvigelsen

     (340.75 m/s - 343 m/s) / 343 m/s · 100% = 0.65598%

Du har helt ret i dine udregninger :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. marts 2013 af hesch (Slettet)

Se din anden tråd. Husk at skrive:   -0,656 %


Skriv et svar til: fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.