Matematik

Bestemmelse af største mulige areal

19. marts 2013 af LeonhardEuler - Niveau: B-niveau

Hej Studi

Kan jeg få hjælp til opgave 6 i denne opgavesættet fra matematik B. Jeg har aldrig kunnet finde uden at tage tilfældige tal, den størst mulige areal i en lining.

Link

 

Jeg ved allerede 

y = 10

og 

x = 5

Ved størst mulige areal vha. lommeregner.

Ved at taste forskellige tal ind i denne funktion

A = (20-y)/2 *y


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. marts 2013 af peter lind

Opgave 6 På figuren ses en rektangulær løbegård til en hund. Løbegården skal bygges op ad en mur,
og de tre øvrige sider skal dannes af et 20 m langt hegn. Løbegårdens længde betegnes
med y, og løbegårdens bredde betegnes med x.
Bestem y udtrykt ved x. Bestem x, så arealet af løbegården bliver størst muligt.

Du skulle bestemme arealet ved x ikke ved y.

Hvis du ganger ud får du et andet grads polynomium, hvis graf er en parabel. Du kan bruge formlen for toppunktet eller alternativt finde A'(x) og løse ligningen A'(x) = 0


Skriv et svar til: Bestemmelse af største mulige areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.