Matematik

Komplekse tal hjælp

20. marts 2013 af Stats - Niveau: A-niveau

Løs hvert af nedenstående ligningssystemer inden for C

x-y=1

x+iy=4+4i

2x+3y=2+5i

(i+1)x-(5-8i)y=-17+21i

Ps Jeg vil have forklaringer, ikke løsninger


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. marts 2013 af peter lind

I den første opgave træk den ene ligning fra den anden. Derefter har du en ligning i y alene.

I den anden opgave gang den sidste med 2/(1-i) = 1+i og træk resultatet fra den første


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. marts 2013 af SuneChr

De to sidste ligninger har løsningen:

 

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. marts 2013 af SuneChr

# 2

Determinanten udregnes, som


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. marts 2013 af SuneChr

# 2                                         

Der er desværre sket det, at den sidste lignings højreside er fejllæst som     + 17 + 21 i

Skal da rettes i determinanterne i # 2 hvorved resultatet i # 4 da er forkert.

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. marts 2013 af SuneChr

 # 4                                  Så håber jeg, det her passer

                  


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. marts 2013 af SuneChr

# 5 er desværre også ukorrekt. Her er løsningen, som er afprøvet i de to sidste ligninger.

                  

                  


Brugbart svar (1)

Svar #7
20. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvis man i ligningssystemet

2x +3y = 2+5i

(i+1)x -(5-8i)y = -17+21i

ganger den sidste ligning med (i-1) , får man

-2x -(3+13i)y = -4 -38i ,

som lægges til Lign. 1 til

-13iy = -2 - 33i ,

hvorfor

y = (-2-33i)/(-13i) = (33/13) - (2/13)i ,

og dermed

x = -(3/2)y + 1 + (5/2)i = -(73/26) + (71/26)i

i overensstemmelse med #6.


Skriv et svar til: Komplekse tal hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.