Fysik

Lidt blandet sjov

20. marts 2013 af Telefone (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle... er der nogen der kan hjælpe lidt med disse opgaver? vi er lidt lost omkring dem

 

 

En varmluftsballon, som kan rumme 250 l. fyldes med varm, atmosfærisk luft, som har en densitet på 1,06 kg/m3. Udenom ballonen er luften koldere og densitet af den kolde luft omkring ballonen er 1,25 kg/m3. Beregn, hvor meget materialerne til ballonen maksimalt må veje, for at ballonen kan lette. Hint: Tyngdekraften virker også på den varme luft i ballonen.

 

 

En faldskærmsudspringer vejer med udstyr 86 kg. Under den første del af det frie fald ved et faldskærmsudspring accelererer manden fra 0 ? 200 km/h på 12 s. Hvad er den gennemsnitlige resulterende kraft på manden under denne del af det frie fald?
Under anden del af det frie faldt, falder manden med konstant hastighed i 800 m. Hvor stor er luftmodstanden under denne del af det frie fald? Hvor stort et arbejde yder luftmodstanden under anden del af det frie fald?

En bold falder ud af et vindue, som er 6,2 m over jordoverfladen. Bolden vejer 125 g. Der ses i det følgende bort fra luftmodstanden. Hvor stor er den mekaniske energi, når bolden er faldet 2,5 m? Hvad er boldens hastighed, når den rammer jordoverfladen?

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. marts 2013 af hesch (Slettet)

Hvad har du lavet i fysiktimerne i 3 år ?

3 opgaver, og du kan intet i nogen af dem.   Nogen vil sikkert gerne hjælpe, med tryk på hjælpe.


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. marts 2013 af Justina11 (Slettet)

250L*1,06 kg/m^3 ≈0,265•kg


F_op=250L*9,82 m/s^2 *1,25 kg/m^3 ≈3,06875•N


F_t=250L*1,06 kg/m^3 *9,82 m/s^2 ≈2,6023•N


F_op-F_t=3,06875•N-2,6023•N≈0,46645•N


0,46645•N=M*9,82 m/s^2
? Ligningen løses for M vha. CAS-værktøjet WordMat.
M=0,0475•kg


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. marts 2013 af Justina11 (Slettet)

2)

 

a=(200 km/time-0 km/time)/(12s-0s)≈4,62963•(m•s^(-2) )
F_res=86kg*4,62963•(m•s^(-2) )≈398,148•N


Skriv et svar til: Lidt blandet sjov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.