Matematik

Matematisk vækstmodel

21. marts 2013 af Mumi95 (Slettet)

Problemer!! Hjælp:

 

En virksomhed har som målsætning, at overskuddet skal stige med 4 % om året. Et år er overskuddet 2.010.000 kr.

a: Hvad skal det være 10 år senere, hvis målsætningen skal holde?

b: Hvor mange % er overskuddet steget?

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. marts 2013 af mathon

a: Hvad skal overskuddet være 10 år senere, hvis målsætningen skal holde?

                        (2.010.000 kr) • 1,0410 = 2.975.290,01
 

b: Hvor mange % er overskuddet steget?

                        1 + r = 1,0410 = 1,48024

                         r = 0,48024 ≈ 48,02%


Svar #2
21. marts 2013 af Mumi95 (Slettet)

@mathon hvad er r ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. marts 2013 af mathon

      
         r er vækstraen over 10 år

                        1 + r10 = 1,0410 = 1,48024

                         r10 = 0,48024 ≈ 48,02%


Skriv et svar til: Matematisk vækstmodel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.