Matematik

Et lille Matematik spørgsmål!

21. marts 2013 af SofieNygaard2 - Niveau: B-niveau

Hej jeg er i tvilv om hvad dette giver? bliver enheden ikke også m/s? På forhånd tak for hjælpen! :) 

 

v = 331m/s*√(20/(273 K)= ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Som det er skrevet bliver enheden   m/s / K1/2 . Måske er konstanten 20 også en temperatur (der nok skulle have været 293K)? Det drejer sig vel om en temperaturafhængig lydhastighed?

Der mangler også en slutparentes i udtrykket under kvadratroden.


Svar #2
21. marts 2013 af SofieNygaard2

hvorfor ændres 20..det er stuetemperaturen, men jeg kan ikke få lydens hastighed på 343m/s, hvis jeg har 20. Jeg kan godt få 343 hvis jeg sætter 293 ind på T's plads..men jeg forstår ikke hvorfor du bruger dette tal? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Formlen indeholder den absolutte temperatur T efter Kelvin-skalaen.
Stuetemperatur 20 C er jo lig med 293 K .

T(Kelvin) = T(Celsius) + 273,15

Sæt dig ind i forudsætningerne for at benytte en formel, før du benytter den.


Svar #4
21. marts 2013 af SofieNygaard2

mange tak!:)


Skriv et svar til: Et lille Matematik spørgsmål!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.