Matematik

bestem tangenten

22. marts 2013 af Jrasbr82 (Slettet) - Niveau: B-niveau

en funktion er givet ved f(x)-x^3+1.5x^2+6x-1

a)

bestem en ligning for tangenten t til grafen for f i punktet P(3,f(3))

b)

gør rede for at grafen for f har en anden tangent med samme hældningskoefficient som tangenten t, og bestem koordinatsættet til røringspunktet for denne tangent..

f(3) får jeg til 3.5, men kunne godt bruge noget hjælp til resten..


Brugbart svar (2)

Svar #1
22. marts 2013 af SuneChr

f '(x) = - 12   har to løsninger  x1 = 3   og x2

Tangenterne i disse punkter  (x1 ; f(x1))  og  (x2 ; f(x2))  er derfor parallelle.


Brugbart svar (2)

Svar #2
22. marts 2013 af peter lind

a) Ligningen for tangenten til grafen for en funktion f(x) i punktet (x0, f(x0) er  y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)

b) Løs ligningen f'(x) = f'(3)


Skriv et svar til: bestem tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.