Matematik

Hjæp mig til at isolere r??

22. marts 2013 af atp8223 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Isolér r I formlen  l * r2 + p = q


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Måske menes der

I · r2 + p = q

Træk p fra på hver side, divider med I, og uddrag kvadratroden af resultatet.


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. marts 2013 af Copyfokking

Jeg går ud fra der står I * r+ p = q

 

Du trækker p fra på begge sider af lighedstegnet:

I * r2  = q - p

 

Divideres med I på begge sider:

r= q - p / I

 

Kvadratroden tages på højre side:

r = Kvadratrod( q - p / I )

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der skal benyttes en ekstra parentes i de to sidste udtryk, således

r2 = (q - p) / I

og

r = √((q-p)/I)


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. marts 2013 af Copyfokking

#3

Ups - det er også rigtigt ;)


Skriv et svar til: Hjæp mig til at isolere r??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.