LaTeX

XeLaTeX, Biblatex-chicago + [12pt,article]memoir, optræder som section i stedet for chapter i ToC

22. marts 2013 af NuclearWarhead (Slettet)

Kære alle

Jeg benytter mig af XeLaTeX, Biblatex-chicago og [12pt,article]memoir, men i stedet for at bibliografien optræder på højeste niveau på linje med de øvrige sektioner indledt vha \chapter eller indholdsfortegnelsen selv, optræder den i stedet som en \section, a la:

Indhold

1. Begyndelse

2. Midte

3. Afslutning

3.1 bla bla

Bibliografi

 

Hvor den altså i virkeligheden burde optræde så den ligner "Indhold".

Jeg har prøvet forskellige ting, herunder bl.a. \bookmarksetup{startatroot}, \prebibhook og forsøg på at bruge memoirs tocbibind-indstillinger, men jeg kan højst få den til at sætte numre på, ikke trække den ud til venstre og gøre fed, og jeg vender mig derfor mod jer og håber hjælp er at få. Se vedhæftede minimaleksempel.

mvh

Kasper Simonsen, Klassisk Filologi

Minimaleksempel:


%!TEX TS-program = xelatex
%!TEX encoding = UTF-8 Unicode

\documentclass[12pt,article]{memoir}
\usepackage{polyglossia}
\setdefaultlanguage{danish}
\usepackage{fontspec,xltxtra,xunicode}
\usepackage[backend=biber,authordate]{biblatex-chicago}
\bibliography{korpusopgave}
\begin{document}
\tableofcontents
\chapter{Begyndelse}
\autocite{chadwick1996}
\chapter{Midte}
\chapter{Slutning}
\section{Blabla}
\printbibliography[title=Bibliografi]
\end{document}

Vedhæftet fil: test.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
25. marts 2013 af daleif (Slettet)

Det er article option til memoir. Er du sikker på at du har brug for den? biblatex ser ud til at reagere på den også gøre noget den måske ikke burde. Memoir laver noget specielt når sectionbib option er aktiveret og natbib eller chapterbib er aktiveret. Men det ser jo ikke ud til at være tilfældet her.

Biblatex manualen anbefaler selv at du bruger \defbibheading, dette kunne være

\makeatletter
\defbibheading{bibliography}{%
  \@memb@bchap 
}
\makeatother

Men dette vil ikke reagere på title= optionen, der må du nok nærmere kopiere definitionen af \@memb@bchap:

 \chapter*{\bibname}%
  \bibmark
  \ifnobibintoc\else
    \phantomsection
    \addcontentsline{toc}{chapter}{\bibname}%
  \fi
  \prebibhook

med \bibname erstattet med #1

 

 

 


Svar #2
25. marts 2013 af NuclearWarhead (Slettet)

Kære Lars

Tak for det udførlige svar. Det virker perfekt.

Mht. "Det er article option til memoir. Er du sikker på at du har brug for den?" så afhænger det jo af en opgaves karakter om article option virker relevant (mindre opgaver op til 15-30 sider) eller ej (boglignende projekter).

mvh

Kasper


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. marts 2013 af daleif (Slettet)

Det er jeg ikke helt enig i. Til opgaver op til 30 sider (i.e. opgaver samt bachelorprojekter), vil jeg i stedet anbefale at man anvender 'openany' klasseoption, og en anden kapitelstil (så der ikke står 'Kapitel'). Jeg synes at kapitler skal starte på nye stider, så det er mere synligt at man nu starter på noget andet.


Svar #4
25. marts 2013 af NuclearWarhead (Slettet)

Jeg har hidtil mere opfattet netop små opgaver (og små problemer) som en slags artikler (og derfor også har håbet (og er lykkedes med) at få dem udgivet efterfølgende - desværre ikke i LaTeX :(), og så faldt det naturligt at bruge article option. Men jeg må da lige overveje dit forslag. :-)

Tak igen.


Skriv et svar til: XeLaTeX, Biblatex-chicago + [12pt,article]memoir, optræder som section i stedet for chapter i ToC

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.