Matematik

Vinkler i en vilkårlig trekant

22. marts 2013 af 876543 (Slettet)

I en vilkårlig trekant har jeg oplyst en vinkel og en side.

Hvordan finder jeg resten af vinklerne??  


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. marts 2013 af Yang (Slettet)

Du mangler én oplysning. (Endnu en side eller en vinkel) 


Svar #2
22. marts 2013 af 876543 (Slettet)

Der er nemlig kun 2 oplysninger, så det er ikke muligt at komme videre?


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Prøv at formulere hele opgaven. Hvis der foreligger en tegning, er den en del af opgaven. Hvis der er tale om en trekant, som er ensvinklet med en anden trekant, er den oplysning en del af opgaven.


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. marts 2013 af Yang (Slettet)

Vil du lige skrive hele opgaven op? Så er det nemmere at se, hvad problemstillingen drejer sig om. 


Svar #5
22. marts 2013 af 876543 (Slettet)

Opgaven:

Find de sidste vinkler i trekant APB

Find en af de sidste sider i APB 

Find den modstående katete

 

 

Vedhæftet fil:trekant.png

Brugbart svar (1)

Svar #6
22. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Der kender man jo supplementvinklen til vinkel B i trekant APB, så derfor er vinkel B = 180º - 36º , og den sidste vinkel følger af vinkelsummen.

Man kan så benytte sinusrelationerne til at beregne de manglende sider i trekant APB.

Endelig benyttes, at trekant BPC er retvinklet, og man kan beregne hypotenusen BP, og man kender vinklen på 36º.


Brugbart svar (1)

Svar #7
22. marts 2013 af PeterValberg

ABP = 180 - CBP
APB = 180 - ABP - BAP

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
22. marts 2013 af 876543 (Slettet)

Super, nu er jeg med. Tak!


Brugbart svar (2)

Svar #9
23. marts 2013 af mathon

 

                                       tan(36º) • tan((23º)
                            |PC| =  ----------------------- • 50
                                        tan(36º) - tan(23º)


Skriv et svar til: Vinkler i en vilkårlig trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.