Matematik

ol i london beregne hvornår man bliver indhentet

23. marts 2013 af keldking (Slettet) - Niveau: 10. klasse

På en 400 meters bane løber

A 18 km/t

B 20 km/t

Hvornår har B indhentet A med en omgang

 

På forhånd tak :)


Brugbart svar (3)

Svar #1
23. marts 2013 af SuneChr

Vi laver først km/t om til m/s . 1 km/t = 5/18 m/s

A løber efter forskriften          f(x) = 5·x + 400               x er tiden i sek.  f er tilbagelagt distance.

B løber efter forskriften          g(x) = 50/9·x                     x er tiden i sek.  g er tilbagelagt distance.

Sæt f(x) = g(x) og find tiden x.


Svar #2
23. marts 2013 af keldking (Slettet)

Der er en rettelse!

Hvor lang tid går der, inden B løber forbi A?

Men i dit foreslag skriver du 1 km/t = 5/18 m/s, det forstår jeg ikke


Brugbart svar (2)

Svar #3
23. marts 2013 af SuneChr

Vedhæftet fil:SP 2303131432.PNG

Svar #4
23. marts 2013 af keldking (Slettet)

Det er godtnok virkelig flot svar, men jeg er åbenbart

ikke i stand til at forstå det :(


Brugbart svar (2)

Svar #5
23. marts 2013 af SuneChr

A har jo et forspring på 400 m , men B har den største hastighed. Hvornår mødes de så?

1 km/t = 1000 m/3600 s = 5/18 m/s

A og B's hastigheder i km/t skal så ganges med denne brøk for at få m/s .

A      f(x) = 18·5/18 ·x + 400

B     g(x) = 20·5/18 ·x

f(x) og g(x) er den strækning, fra START de har løbet hver især.

Når så f(x) = g(x) vil det sige, at de mødes efter 720 sek = 12 min efter en gennemløbet distance på 4000 m = 4 km.


Svar #6
23. marts 2013 af keldking (Slettet)

Mange tak for hjælpen


Brugbart svar (2)

Svar #7
23. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

B skal indhente 1 banes forspring på 400m = 0,4km med en relativ hastighed på 20km/t - 18km/t = 2km/t. Det tager derfor tiden

t = 0,4km / (2km/t) = 0,2t = 0,2·60min = 12min.


Svar #8
23. marts 2013 af keldking (Slettet)

Tak for det :)


Skriv et svar til: ol i london beregne hvornår man bliver indhentet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.