Matematik

funktion,

27. marts 2013 af avengers (Slettet)

jeg har et spørgsmål,

funktionerne f og g er givet ved

,f(x)  -x2 + 6x + 1, og g(x) = x2 - 2x + 7,

hvordan bestemmes koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem grafen for f og grafen for g, ?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. marts 2013 af ChemistryIsKey

De to funktioner sættes lig hinanden og x-koordinaten(erne) findes

     f(x) = g(x)

     -x2 + 6x + 1 = x2 - 2x + 7

     -2x2 + 8x - 6 = 0

Find diskriminanten

     d = b2 - 4ac = 82 - 4 · (-2) · (-6) = 64 - 48 = 16

Løsningerne findes

     x = (-b ± √d) / 2a = (-8 ± √16) / (2 · (-2)) = (-8 ± 4) /  -4 =>   x = 3 eller x = 1

Nu sætter du disse x-værdier ind i en af funktionerne for at finde den tilsvarende y-værdi

     f(1) = -(1)2 + 6 · 1 + 1 = -1 + 7 = 6

     f(3) = -(3)2 + 6 · 3 + 1 = -9 + 18 + 1 = 10

Derfor er skæringspunkterne givet ved

     Q(1 , 6)  og  P(3 , 10)

:)


Svar #2
27. marts 2013 af avengers (Slettet)

,,tak


Skriv et svar til: funktion,

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.