Fysik

resistans ud fra tendenslinjen

27. marts 2013 af Metteaugustin (Slettet) - Niveau: B-niveau

En 63.5cm lang metaltråd, hvis diameter er 0.25mm, er tilsluttet en spændingskilde.
Der er blevet målt sammenhørende værdier af strømstyrken I og
spændingsforskellen U der fremgår af skemaet.
a) Lav en graf over spændingsforskellen som funktion af strømstyrken og
bestem på baggrund af en ligning for tendenslinjen en værdi for trådens
resistans.

 

min ligning for tendslinjen bliver så

y = 6,4836x + 0,0951

er a så resistansen?

R=6,4836Ω da det er proportionalitetsfaktoren eller?


Brugbart svar (2)

Svar #1
27. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Ja. For en ohmsk modstand der følger Ohms lov

U = R·I

vil R være hældningskoefficienten for en graf, der viser U som en lineær funktion af I .


Brugbart svar (2)

Svar #2
27. marts 2013 af hesch (Slettet)

Ja.

Du kan læse ligningen som:

U = R * I + offset

U = 6,4836* I + offset


Svar #3
27. marts 2013 af Metteaugustin (Slettet)

tak i er rigtigt gode


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. marts 2013 af mathon


Skriv et svar til: resistans ud fra tendenslinjen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.