Matematik

Beregn en bils co2 udslip

28. marts 2013 af silnul (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Sammenhængen mellem en bils hastighed og dens CO2-udledning
y = 0,0425x2 - 6,848x + 409
x er hastigheden i km/t i intervallet [80;130]
y er antal gram CO2 pr. km

Hvilket resultatet får i på følgende opgave - En bil kører 90 km/t.
Hvor mange gram CO2 udleder bilen pr. km?

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
28. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt x = 90 i udtrykket og beregn y.

y = 0,0425·x2 - 6,848·x + 409

Hvilket resultat får du selv?


Svar #2
28. marts 2013 af silnul (Slettet)

Ja, det har jeg også gjort, men jeg syntes ikke at resultatet lyder realistisk


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvad er da dit resultat?

Sammenlign evt. med tal fra denne artikel http://en.wikipedia.org/wiki/Motor_vehicle_emissions


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. september 2016 af DeniseC

kan i ikke lige forklare bedre hvordan man beregner bilens hastighed? det kan jeg ikke lige se for mig.


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. september 2016 af Soeffi

#4

Du skal ikke beregne bilens hastighed, den får du opgivet!


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. september 2016 af DeniseC

spørgsmålet lyder: 

bilen kører 130 km/t

hvilken hastighed skal man køre med, hvis man vil nedsætte bilens CO2 udledning med 25%?


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. september 2016 af Soeffi

#6. I Ti-Nspire:


Brugbart svar (1)

Svar #8
16. september 2016 af DeniseC

jeg forstår det stadig ikke..

er det muligt du kan skrive mere præcist hvordan det regnes ud? 

mere sådan, så ganger du med 10, og divider osv . 


Brugbart svar (1)

Svar #9
16. september 2016 af Soeffi

#8 Jeg sætter y = f(x) af hensyn til CAS-programmet.

Sammenhængen mellem en bils hastighed og dens CO2-udledning
f(x) = 0,0425·x2 - 6,848·x + 409
x er hastigheden i km/t i intervallet [80;130]
f(x) er antal gram CO2 pr. km

Bilen kører 130 km/t. Hvilken hastighed skal man køre med, hvis man vil nedsætte bilens CO2 udledning med 25%?

Man kalder den nye hastighed for x. Den gamle hastighed er 130 km/t. Det at bilens CO2-udledning nedsættes med 25% kan skrives:

\frac{f(x) - f(130)}{f(130)}\cdot 100\;\%=-25\;\%

Man ved, at f(x) = 0,0425·x2 - 6,848·x + 409 og dette indsættes i formlen som løses med hensyn til x. Man får to løsninger, men kun den som ligger i intervallet 80 < x < 130 er gyldig.


Skriv et svar til: Beregn en bils co2 udslip

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.