Matematik

Gør rede for, hvilke af graferne A, B og C der hører til hver af funktionerne f, g og h

29. marts 2013 af MathildeKDC (Slettet) - Niveau: B-niveau

På figuren ses graferne for hver af følgende funktioner:
f (x)=−1,5x+1, g(x) = 3x og h(x)= x+2 .


Gør rede for, hvilke af graferne A, B og C der hører til hver af funktionerne f, g og h .

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
29. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt hvad du har lært om lineære funktioner y = ax + b. Hvad betyder fortegnet for a for, om funktionen er stigende eller aftagende? Se også på betydningen af konstanten b.


Brugbart svar (3)

Svar #2
29. marts 2013 af PeterValberg

Et par "hints" til opgavens løsning:

Modellen for lineære funktioner:   y = ax + b

Den røde graf er den eneste, der er aftagende (faldende), - hvilken betydning har fortegnet
for a mht grafens forløb ?

Konstanten b giver dig andenkoordinaten til grafens skæringspunkt med y-aksen (0,b)...
hvis der ingen b er, så går grafen gennem koordinatsystemets nulpunkt (origo).

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. april 2013 af miabrønnumjensen (Slettet)

det forstår jeg ikke??:(

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du spørger, om du ikke forstår det?

Prøv at forklare, hvad det præcist er, du ikke forstår i disse forklaringer.


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. marts 2016 af snylt (Slettet)

Hvordan kan man se, at det er x+2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. marts 2016 af Skaljeglavedinelektier

Lineær sammenhæng forskrift: y = f(x) = ax +b.

b er skæringen med y-aksen. f(0)=b.

a er hældningskoeficienten. 

Prøv at overvej hvilket tal man kan sætte foran x for ikke at ændre dens værdi. Prøv også at overvej, hvad dit b vil være. Brug forskriften for den lineære sammenhæng. 


Skriv et svar til: Gør rede for, hvilke af graferne A, B og C der hører til hver af funktionerne f, g og h

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.