Matematik

Overfladeareal?

29. marts 2013 af la87 (Slettet)

Hej!

 

Et parcelhus har en taghældning på 30 grader. Huset er 8 meter bredt og 16 meter langt.

Hvad er tagets areal, når der er et udhæng på 0,50 meter i begge sider af huset

 

Jeg har prøvet at regne på det, men jeg får arealet til at være 182,051 men facit siger 164. Hvad har jeg gjort galt?

Vedhæftet fil: Dok1.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
29. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvordan kan vi vide, hvad du har gjort galt, når du ikke forklarer, hvad du har gjort?

Beregn hypotenusen i den viste retvinklede trekant og læg 0,5m til. Det er så siden i et rektangel, der dækker den ene halvdel af taget. Den anden side i rektanglet er husets længde.

Facitlisten er korrekt.


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. marts 2013 af lvr34 (Slettet)

bestem trekantens hypotenuse ved

 

    a / sin(A) = b / sin(B) → a = sin(A) · b / sin(B)


Svar #3
29. marts 2013 af la87 (Slettet)

Jamen det jeg gjorde var følgende:

Fandt først areale af trekanten og ganget med 2:

(½*8*2,3)*2=18,4

Hvorefter jeg fandt hypotenusen på følgende måde:

hypotenusen=(sqrt(4^2+2.3^2)+0,5)*16*2=163,651

Tilsidst:

163,651+18,4=182,051

Det var det jeg gjorde


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. marts 2013 af 123434 (Slettet)

Bredde:8/2=4

side:cos(30)*4

to udhæng á 0,5m.

A=2·16m·(4m/cos(30º) + 0,5m) = 160,80m2


Brugbart svar (1)

Svar #5
29. marts 2013 af lvr34 (Slettet)

Jeg har en smule svært ved at se, hvad du har forsøgt at gøre.

Når hypotenusen i trekanten er fundet, lægges en halv til, og da fås den ene sidelægnde i det rektangel der beskriver arealet af halvdelen af taget - bestem arealet heraf, og gang med 2. Forsøg dig med fremgangsmåden beskrevet her og i #1. 


Svar #6
29. marts 2013 af la87 (Slettet)

Jamen skal man ikke også finde arealet af trekanten på taget? hvorfor skal man kun finde arealet af rektanglerne på taget?


Brugbart svar (1)

Svar #7
29. marts 2013 af lvr34 (Slettet)

med hensyn til #2, troede jeg, at jeg også havde skrevet

 

    cos(V) = hos / hyp → cos(V) · hyp = hos → hyp = hos / cos(V)


Brugbart svar (1)

Svar #8
29. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det korrekte svar er

A = 16·2·((4/cos(30º)) + 0,5) = 16 + 128/((√3)/2) = 16 + 256/√3 = 16 + 147,80 = 163,80 m2 .

#3

Trekanten hører til gavlen, ikke til taget.


Brugbart svar (1)

Svar #9
29. marts 2013 af lvr34 (Slettet)

#6, trekanterne du omtaler er ikke en del af taget.


Svar #10
29. marts 2013 af la87 (Slettet)

Hmm ok! Tak skal I have alle sammen :-)


Skriv et svar til: Overfladeareal?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.