Matematik

Beregn højden af keglestub

30. marts 2013 af silnul (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hvordan beregner man højden af en keglestub?

Hvordan beregner man hvor mange dl der kan være i en keglestub?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. marts 2013 af lvr34 (Slettet)

anvend formlen

    V = 1 / 3 · π · h · (r12 + r22 + r1 · r2)


Svar #2
30. marts 2013 af silnul (Slettet)

Tak, men hvad med højden hvordan udregnes den?


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. marts 2013 af lvr34 (Slettet)

Højden findes så, ved at isolere h i sammenhængen i #1


Svar #4
30. marts 2013 af silnul (Slettet)

Tak, for det men jeg ved ikke hvordan man isolerer h i sammenhængen i #1

Hvad betyder #1?

Keglestubben

stor radius = 7 cm

Lille radius = 5 cm

Skrå side = 3,6 cm


Brugbart svar (2)

Svar #5
30. marts 2013 af lvr34 (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #6
30. marts 2013 af lvr34 (Slettet)

Ud fra de informationer udledes højden ved formlen for overfladearealet af en keglestub


Brugbart svar (1)

Svar #7
30. marts 2013 af lvr34 (Slettet)

I formlen for overfladearelet af en keglestub

    O = π · (r1 + r2) · a, (hvor a betegner længden af den krumme overflade, altså 3,6 cm)

 

gælder, at

    a = kvadratrod(h2 + (r2 - r1)2)

 


Brugbart svar (1)

Svar #8
30. marts 2013 af lvr34 (Slettet)

Jeg skal dog ikke kunne sige, om højden kan findes på en lettere måde, end ved at isolere h i ovenstående.


Brugbart svar (1)

Svar #9
30. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Den opgave fik du jo svar på i din anden tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1323483

Højden h er katete i en retvinklet trekant med hypotenuse 3,6cm og med den anden katete = (7-5)/2 = 1cm . Benyt Pythagoras til at beregne h.


Skriv et svar til: Beregn højden af keglestub

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.