Matematik

Beregn højden i en trapez

28. marts 2013 af silnul (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hvordan beregner og viser man, at højden i papirformen til en muffin er ca. 3,5 cm.

Stor diameter = 7 cm

Lille diameter = 5 cm

Siden = 3,6 cm

 

Og hvordan beregner man hvor mange dl der kan være i en papirform til en muffin?


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Lav en tegning og få overblik.

Højden h er katete i en retvinklet trekant med hypotenuse 3,6cm og med den anden katete = (7-5)/2 = 1cm . Benyt Pythagoras til at beregne h.

Rumfanget beregnes ved at benytte formlen for rumfanget af en keglestub.


Skriv et svar til: Beregn højden i en trapez

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.