Fysik

Navnet til en formel

31. marts 2013 af DelFerro (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Kan nogen forklare hvad det er for en formel, eller et udtryk for

dv/dt = [1/(1 + ma2/I)]Ω×?


Brugbart svar (2)

Svar #1
31. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du har vel selv en ide om, i hvilken sammenhng, du har set dette udtryk? Vi kan vel gætte, at det drejer sig om fiktive kræfter.


Svar #2
01. april 2013 af DelFerro (Slettet)

#1

Jeg prøver at forstå i den vedhæftede fil (jeg fandt det på nettet). Jeg vil gerne omskrive til mit eget udtryk. Vi antager, at det roterende system S' bevæger sig relativt til inertialsystemet S med en vinkelhastighed Ω. Lad stedvektor for legemet L betegnes med R i inertialsystemet og r i det roterende system. Vi har altså det "samme" orgio for begge systemer, har vi med trekanten udspændt ved OO'L altså

R = r    (translatorisk stedvektor er i dette tilfælde lig nulvektor).

Når jeg så skal differentierer det, har man (med tidsafledende ændring)

V = vΩ×r       (i)

I filen ser udtrykket (1) helt anderledes ud. Så mener jeg i (i), at der er talt om v = dr/dt = ω×r , hvor r i dette tilfælde skal omskrives til az. Dermed har vi

Vω×az + Ωz×r

Har jeg forstået det rigtigt eller? Jeg vil gerne være sikker inden jeg kommer videre til den næste trin.

Vedhæftet fil:Ball on Turntable.pdf

Brugbart svar (2)

Svar #3
01. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Der er tale om en bold, der roterer om sin egen akse med vinkelhastighed ω , og så er bolden på et roterende bord, fastlåst i en cirkelbevægelse.


Svar #4
02. april 2013 af DelFerro (Slettet)

Kan du venligst oversætte det her ".. we see that the ball undergoes circular motion, with a frequency equal to 2/7 times the frequency of the turntable. This result for the frequency does not depend on initial conditions." til på dansk? Det er det sidste spørgsmål.


Skriv et svar til: Navnet til en formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.