Matematik
integralregning areal
Hej jeg har fået stillet en opgave som jeg ikke aner, hvordan man udregner:
opgaven: Beregn arealet under kurven for f(x)=x2+3 fra 0 til 5
Så mit spørgsmål er hvordan man gør, men jeg ved selvfølgelig godt der skal anvendes integralregning?
Svar #1
01. april 2013 af ChemistryIsKey
Du integrerer funktionen ved et bestemt integrale fra den nedre grænse (0) til den øvre (5) på følgende måde for at finde punktmængden M
f(x) = x2 + 3
M = 0∫5 (f(x)) dx = 0∫5 (x2 + 3) dx = [x3 / 3 + 3x]05 = (53 / 3 + 3 · 5) - (03 / 3 + 3 · 0) = (125 / 3 + 15) - 0
Dette kan også gøres lidt flottere ved at sætte på fælles brøkstreg sådan
M = 125 / 3 + 45 / 3 = 170 / 3 ≈ 56.67
__________
Generelt:
Du bliver bedt om at finde en punktmængde M (areal under funktionen), der afgrænses af funktionen f(x) og to grænser (en øvre og nedre) a og b. Fremgangsmåden er ligesom ovenfor
y = f(x)
M = a∫b (f(x)) dx = [F(x)]ab = F(b) - F(a)
:)
Svar #2
01. april 2013 af krededk123 (Slettet)
Okay mange tak :)
Men for jeg lige har forstået det rigtigt. Så integrerer du funktionen. Herefter indsætter de de øvre og nedre grænser i funktionen, og så trækker de 2 resultater fra hinanden og herved har du fundet arealet?
Og det er så formlen for M du har brugt :)
Svar #3
01. april 2013 af ChemistryIsKey
Lige præcis.
1) Funktionen integreres
2) Den øvre og nedre grænse indsættes i stamfunktionen og disse udregnes
3) Den øvre grænses resultat trækkes fra den nedre grænses og du har fundet punktmængden M
Bemærk at denne fremgangsmåde kræver, at f(x) er positiv i intervallet der regnes på og at der ikke er andre funktioner end f(x) :)
Skriv et svar til: integralregning areal
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
