Fysik

f Sammenhængen mellem bølgehastighed + andre værdier

01. april 2013 af l1995 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej folkens jeg har lige et hurtigt spørgsmål til en fysik rapport :)

hvad afhænger bølgehastigheden af og hvad/hvordan er sammenhængen. I mit tilfælde er de andre værdier (ting der ændres) tykkelsen på en snor, afstanden mellem vibrator og trisse og hvilken belastning snoren udsættes for.

Jeg håber virkelig der er nogen derude der kan svare, da jeg er ret lost :p


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. april 2013 af mathon

 

                    v = √(S/µ)

v er udbredelseshastigheden, [v] = m/s
S er snorspændingen, [S] = N
µ = er snormassen pr meter snor, [µ] = kg/m

 


Skriv et svar til: f Sammenhængen mellem bølgehastighed + andre værdier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.