Matematik

I en bestemt type trekanter ABC er |AC|=12 og ∠C=25°

02. april 2013 af Biitchfreak (Slettet) - Niveau: B-niveau

heej!!

a) Bestem |AB| og arealet af trekant ABC, når |BC|=10

har fået |AB| til 5,14 og arealet til 25,35 

b) bestem |BC| og ∠B når arealet af trekant ABC er 15.

Her(i opg. b) er jeg lidt i tvivl om havd jeg gør (har vedhæftet opgaven)

Vedhæftet fil: opgave 9 stx.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
02. april 2013 af peter lind

Der må vel forudsættes at vinkel B er ret. Brug at i en retvinklet trekant er sinus til en vinkel modstående katete delt med hosliggende katete. Er det ikke det du har gjort i første spørgsmål ?


Svar #2
02. april 2013 af Biitchfreak (Slettet)

vinkel b er ikke vandret og har brugt en

cosinusrelation - c^(2)=a^(2)+b^(2)-2*a*b*cos(C) - til at finde |AB| og en arealformel til at finde arealet 


Brugbart svar (2)

Svar #3
02. april 2013 af peter lind

Brug at Arealet = ½*|AC||BC|sin(C)


Svar #4
02. april 2013 af Biitchfreak (Slettet)

Det har jeg gjort.  Punkt a har jeg lavet. Det er punkt b, jeg har problemer med


Brugbart svar (2)

Svar #5
02. april 2013 af peter lind

Ved at bruge formlen i #3 kan du finde længden af siden BC. Nu har  du 2 sider og en vinkel i trekanten.  Brug cosinus relationerne til at finde manglende side og til slut sinus eller cisinusrelationerne til at finde vinkel B


Skriv et svar til: I en bestemt type trekanter ABC er |AC|=12 og ∠C=25°

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.