Matematik

Får det forkerte resultat på udregning

02. april 2013 af juliemusen4 (Slettet)

Hejsa.

Jeg har prøvet alt nu synes jeg. Sætte parenteser forskellige steder osv, men jeg bliver ved med at få det forkerte resultat. Ud fra vedhæftet bliver resultatet -2.2882, men resultatet skulle give efter facitlisten -0.78. Kan i se hvad jeg gør galt her?

Kh Julie

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. april 2013 af peter lind

Det eraltså noget du må træne. Det er ikke en hælp at give en løsning. Du kan evt. bruge et regneark til beregningerne. Udregn først indmaden under rodtegnet. find dernæst roden. Gem resultatet i hukommelsen. Fortag derefter subtraktionen i tælleren. Divider dernæst med det resultat, du har gemt i hukommelsen


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. april 2013 af Krabasken (Slettet)

1/19 + 1/14 = (14 + 19) / (14*19) = 0,1241

0,9701V(0,1241) = 0,1163

(0,7274-0,9936) /  0,1163 = -2,2288
 

:-)


Svar #3
02. april 2013 af juliemusen4 (Slettet)

Hej igen.

Det er nu heller ikke at jeg vil have resultatet. Jeg har jo resultatet, men jeg vil gerne lære udregningen, som jeg også skriver: "Kan i se hvad jeg gør galt her" 

Lige for at understrege det, så arbejder jeg meget med matematik fordi jeg har svært ved det. Alle de spørgsmål jeg stiller herinde, er ikke for at få resultatet, men for at prøve at lære det, fordi jeg egentligt synes matematik er sjovt nok. Men tak for hjælpen. Til andre, så har jeg lige vedhæftet hvordan resultatet kom frem.

Kh Julie


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Der står 0,9701

ikke 0,9701 * √

:-)


Skriv et svar til: Får det forkerte resultat på udregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.