Matematik

HJÆLP! Bevis at et 2.gradspolynomium f(x)=ax^2+bx+c er differentiabel i ethvert punkt x0..

04. april 2013 af frklundqvist (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen. 

Jeg er i gang med et eksamensprojekt og er nået til et punkt, der lyder således: 

Bevis følgende sætning: 
”Et 2.gradspolynomium f(x)=ax^2+bx+c er differentiabel i ethvert punkt x0 og den afledte funktion er f^' (x)=2ax+b.”

Jeg er sådan lidt på herrens mark, da jeg ikke ved hvilket bevis jeg skal benytte mig af? Jeg forstår det ikke helt og har virkelig brug for et hint/en ledetråd :D

Håber at én af jer kan hjælpe. Det er sikkert nemt nok, men er bare kørt fast!! 

Håber I kan hjælpe. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. april 2013 af nielsenHTX

kan vises på flere måder, men din lærer har nok tænkt på at du skal vise det ved at bruge tre-trins-regel, som uden tvivl står i din bog.


Svar #2
04. april 2013 af frklundqvist (Slettet)

Tak for hurtigt svar :) 
Tænkte godt, at det nok var den - men det er pisseirriterende, for det er tredje opgave nu, hvor jeg skal bruge tre-trins-reglen! Skal da ellers lige love for at han sørger for, at vi får helt styr på den så :D


Svar #3
04. april 2013 af frklundqvist (Slettet)

Nå, lige endnu et spørgsmål :) 

Hvordan beviser jeg at den er differentiabel i ethvert punkt i x0. Normalt kender jeg jo funktionstilvæksten x0 som et tal? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. april 2013 af NejTilSvampe

Vis at udtrykket gælder for et hvilket som helst x0.


Svar #5
04. april 2013 af frklundqvist (Slettet)

Ja, men hvordan gør jeg det? Vælger et vilkårligt tal? 


Brugbart svar (1)

Svar #6
04. april 2013 af SuneChr

Gang tælleren ud, reducér og dividér med h. Lad til sidst h → 0

x0 er et vilkårligt reelt tal.

h er tilvæksten til  x0


Skriv et svar til: HJÆLP! Bevis at et 2.gradspolynomium f(x)=ax^2+bx+c er differentiabel i ethvert punkt x0..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.