Matematik

Taylors formel med restled.

06. april 2013 af DelFerro (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

I et bevis, hvor der står om at anvende en hjælpesætning, følgende

g(x) = f(x) - Pn-1(x) - K(x - a)n

står der her, "hvis vi differentierer g i alt n gange, så bliver Pn-1 til nul - det er jo et polynomium af grad n - 1 eller mindre. Tilsvarende vil (x - a)n differentiere til konstanten n! og der følger at

g(n)(x) = f(n)(x) - Kn! "

Jeg forstår ikke hvordan (K(x - a)n)(n) kan være lig Kn!


Brugbart svar (2)

Svar #1
06. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Sæt

h(x) = K·(x - a)n

Så har vi

h'(x) = n · K·(x - a)n-1 ,

h''(x) = n·(n-1) · K·(x - a)n-2

h'''(x) = n·(n-1)·(n-2) · K·(x - a)n-3 ,

...

h(n)(x) = n! · K·(x - a)0 = n! · K


Svar #2
06. april 2013 af DelFerro (Slettet)

Wow tak .. Det giver mening.


Skriv et svar til: Taylors formel med restled.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.