Matematik

Løs ligningen ?.. har forslag

07. april 2013 af Basseluft (Slettet) - Niveau: B-niveau

4x(x^2+2x-8) = x-3
(4x^2-9x+2)

4x(x^2+2x-8) = (x-3)(4x^2-9x+2)

Så ganger jeg ind. 

4x^3+8x^2-32x = 4x^3-9x^2+2x-12x^2+27x-6

Og så rykker det hele over på en linje? 

29x^2-61x+6 = 0

Og så løser den som andengradeligning ?

Er det forkert det jeg har gjort? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. april 2013 af mathon

 

                                4x (x2 + 2x - 8) = x - 3

                                4x3 + 8x2 - 32x = x - 3

                                4x3 + 8x2 - 33x + 3 = 0 ...............


Svar #2
07. april 2013 af Basseluft (Slettet)

Hvor gør du af 

(4x^2-9x+2) ? 


Svar #3
07. april 2013 af Basseluft (Slettet)

Nogle der kan hjælpe her? :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. april 2013 af Mitikas2916 (Slettet)

Hej, du har gjort det rigtige, du skal så løse din andengradsligning. Løsningen er x = .1o og x = 2


Svar #5
07. april 2013 af Basseluft (Slettet)

På den måde jeg gør det, kan jeg se mit lære siger er rigtig, hvor jeg kommer frem til x = 2 eller x = 0.10.......


Svar #6
07. april 2013 af Basseluft (Slettet)

eller x = 2 og x = 3/29 


Brugbart svar (1)

Svar #7
07. april 2013 af Mitikas2916 (Slettet)

Ja, x = 3/29 og x = 2   Er nok den korrekte måde at angive resultatet.


Brugbart svar (2)

Svar #8
07. april 2013 af mathon

OK en division
jeg læste den som en forkert reduktion af venstre siden - du har ikke anført noget, der indikerer division

 

                     4x (x2+2x-8) = (x-3)(4x2-9x+2)                x ≠ (1/4)  og  x ≠ 2

                     4x3 + 8x2 - 32x = 4x3 - 21x2 + 29x - 6

                     29x2 - 61x + 6 = 0

                         x = 3/29   v   x = 2

                    

 


Svar #9
07. april 2013 af Basseluft (Slettet)

Nej den må være røget i farten, men så var det rigtig nok som jeg var igang med:) tak for hjælpen mathon :)


Skriv et svar til: Løs ligningen ?.. har forslag

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.