Matematik
2. gradsligning
09. oktober 2005 af
rows (Slettet)
hvordan er det en ligning som: x^2/(0,1-x)=10^-2 løses? uden brug af lommeregner.
Svar #1
09. oktober 2005 af Jbruhn (Slettet)
Du sætter 0 bagefter = sådan du har din ligning=0
Så finder du D
Så sætter du D ind i:
-b (plus minus) (kvadaratrod)D
_____________________________________
2*a
NB husk:
Hvis D er 0 er der en løsning til X hvis den er større end 0 positiv er der 2 løsninger hvis D bliver negativ så er der nul løsninger dvs. Ø
Så finder du D
Så sætter du D ind i:
-b (plus minus) (kvadaratrod)D
_____________________________________
2*a
NB husk:
Hvis D er 0 er der en løsning til X hvis den er større end 0 positiv er der 2 løsninger hvis D bliver negativ så er der nul løsninger dvs. Ø
Svar #2
09. oktober 2005 af rows (Slettet)
Hvad er b og a i mit tilfælde? kan du evt. prøve at løse den?
Svar #3
09. oktober 2005 af jgthb (Slettet)
x^2/(0,1-x) = 10^-2 <=>
x^2 = (1/100)*(0,1-x) <=>
x^2 = 1/1000-(1/100)x <=>
x^2+0,01*x-0,001 = 0
altså er a=1, b=0,01 og c=-0,001. Derefter løses andengradsligningen
x^2 = (1/100)*(0,1-x) <=>
x^2 = 1/1000-(1/100)x <=>
x^2+0,01*x-0,001 = 0
altså er a=1, b=0,01 og c=-0,001. Derefter løses andengradsligningen
Skriv et svar til: 2. gradsligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
