Matematik

Hjælp til simpel ligning

07. april 2013 af nelarsen (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej alle. Jeg prøver at isolere y i følgende ligning, men der er et eller andet jeg gør fokert. Se her:

y = 0,00769 * 30^3,10

y : 30^3,10 = 0,00769

0,00769 : 30^3,10 = y

 

Er det rigtigt?


Brugbart svar (2)

Svar #1
07. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

y er allerede isoleret til at begynde med. I den sidste linie kommer du tilbage til et forkert resultat.


Svar #2
07. april 2013 af nelarsen (Slettet)

Lol, det er sandt. tak


Brugbart svar (2)

Svar #3
07. april 2013 af Alphalogica (Slettet)

y = 0,00769 * 30^3,10

- y står allerede alene på den ene side af =, og y er derfor allerede isoleret

0,00769 * 30^3,10 = 291,74

y = 291,74

 

- Fejlen du selv har lavet er at du har glemt at ændre fortegn ved (+)y til -y
du skriver derfor: 0,00769*30^3,10 = 0,00769:30^3,10 hvilket naturligvis er forkert :-)


Skriv et svar til: Hjælp til simpel ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.