Matematik

Løs ligningen: (x+1)(x-1)(x^2+1) = 0

07. april 2013 af Mariiialh (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogle der kan hjælpe med denne ligning?
På forhånd tak! :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. april 2013 af Andreww (Slettet)

Brug nulreglen. Hvad skal x være for at det hele giver nul ? 


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. april 2013 af 123434 (Slettet)

Jeg er virkelig nedern til mat. Får det her resultat

(x+1)(x-1)=x^2-1-x+x=(x^2-1)

(x^2+1)(x^2+1)=0

(x^2+1)=0

x^2=1

x=1

 


Svar #3
07. april 2013 af Mariiialh (Slettet)

Altså ved brug af nulreglen får jeg  x til at være: x=1 og x=-1
- Men der vel ingen reell løsning til (x^2+1)=0?


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. april 2013 af SuneChr

# 3

Svar til sidste linje:   Nej.


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. april 2013 af 123434 (Slettet)

3#

(-1)^2=1

-(1)^2=-1

1^1=1

(x^2+1)=0

x^2=-1

x=-(1)

 

 


Svar #6
07. april 2013 af Mariiialh (Slettet)

1000 tak for hjælpen! :D

 


Brugbart svar (2)

Svar #7
08. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der skal ikke ganges noget ud. Man benytter nulreglen for et produkt:

(x+1)·(x-1)·(x2+1) = 0 ⇒

x+1 = 0 ∨ x-1 = 0 ∨ x2+1 = 0 ⇒

x = -1 ∨ x = 1 ,

idet x2+1 > 0 for alle reelle x.

#5

Jeg ved ikke hvad du forsøger at vise her.


Skriv et svar til: Løs ligningen: (x+1)(x-1)(x^2+1) = 0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.