Matematik

bestem koordinater til eventuelle skæringspunkter mellem cirklen c og linjen m

09. april 2013 af Thoedor (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej jeg har brug for lidt hjælp til at regne denne opgave ud. jeg ville blive utroligt glad for et hurtigt svar :)

på forhånd tak... :)

 

bestem koordinater til eventuelle skæringspunkter mellem cirklen c og linjen m, når 

1.

c: x2+y2+4x-8y=5 , 13x+7y=11

2.

c har centrum i (-4,-2) og radius √10, mens m har ligningen x=-3y


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2013 af Krabasken (Slettet)

1) Find x eller y af den lille ligning og indsæt det i cirkelligningen, så får du de to skæringspunkter

 

2) Lav ligningen for en cirkel, med de opgivne data og gør elles som 1)

 

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

1. Isoler y udtrykt ved x af liniens ligning, og indsæt dette i cirklens ligning. Herved fremkommer der en 2.-gradsligning i x, hvis løsninger er skæringspunkternes x-koordinater.


Svar #3
09. april 2013 af Thoedor (Slettet)

jeg har prøvet at følge #1 råd men jeg kan ikke finde mening i det jeg er kommet frem til ???


Skriv et svar til: bestem koordinater til eventuelle skæringspunkter mellem cirklen c og linjen m

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.