Matematik

Bestem (c*a)(a+b+c)...

11. april 2013 af Keseny - Niveau: A-niveau

btw. de skal alle forestille at være vektorer, kunne bare ikke finde ud af at lave pil over bogstaverne.

 

bestem (c*a)(a+b+c) når

a = (-3 over 2)   b = (8 over -1/2)  c = 9 over 5)

 

Hvordan regner det ud?

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2013 af AMelev

(a + b + c) Vektorsum beregnes ved at lægge sammen koordinatvis (sum af 1.koordinater og sum af 2.koordinater) - resultatet er en vektor

c*a er (går jeg ud fra) skalarproduktet, og det beregnes som produktet af 1.koordinaterne plus produktet af 2. koordinaterne - resultatet er et tal (som her skal ganges med vektorsummen)

Så har du altså et tal · vektor, som beregnes ved at gange tallet ind på hver af vektorkoordinaterne - resultatet er en vektor


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. april 2013 af PeterValberg

#0 Sædvanligvis bruges det herinde på SP at skrive vektorerne med fed, - fx:

a = (-3,2)

nogen bruger tillige "firkant-klammer" (brackets)

a = [-3,2]

alternativt kan du benytte en online LaTeX  editor og "hive" det herover

prøv at skrive følgende i indtastningsfeltet på denne hjemmeside [ LINK ]

\vec{a}=\begin{pmatrix}-3\\2\end{pmatrix}

hvilket giver følgende grafikbillede, der kan trækkes fra hjemmesiden over i indtastningsfeltet her på SP

Studieportalen understøtter LaTeX koder indtastet direkte i såkaldte equationtags:

miC2T.jpg

som giver dette resultat:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. april 2013 af ChemistryIsKey


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. april 2013 af 123434 (Slettet)

Kører et lille selvstudium, hvor jeg lærer om vektorer:

Er det korrekt?

(-3,2)+(8,-05)+(9,5)

-3   +  8  +   9 = 14

2      -0,5      5    3,5


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Brug semikolon ; som skilletegn mellem vektorernes komponenter, så komponenter, der indeholder decimaltegn fremstår klart:

[-3 ; 2] + [8 ; -0,5] + [9 ; 5] = [-3+8+9 ; 2 -0,5 +5] = [14 ; 6,5]


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. april 2013 af AMelev

Det er lidt svært at sige ja eller nej til med den måde, du har skrevet det på. Som det står er svaret nej, men som du nok har tænkt, er svaret ja - næsten 2 - 0.5 + 5 ≠ 3.5.

Når man skriver en vektor, skal koordinaterne egentlig stå over hinanden se # 2, men lad os se bort fra det, så er

(-3,2)+(8,-05)+(9,5) = (-3 + 8 + 9 , 2 + (-0.5) + 5) = (14,6.5)


Skriv et svar til: Bestem (c*a)(a+b+c)...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.