Matematik

vinkel,

11. april 2013 af avengers (Slettet)

jeg har nogle spørgsmål til en opgave om vinkel og måling

 

på en figur ses en model af et handicappiktogram. i trekant ABC er AB = 12,5, AC = 10 og BC = 17

hvordan bestemmes, vinkel A i trekant ABC,?

det oplyses at vinkel ECD = 18,5o, DE = 3,5 og vinkel DEC = 64o

hvordan bestemmes, CD,?

 

et billede af modellen, kan ses i vedhæftet, opgave 8

Vedhæftet fil: Afleverin 14.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

I trekant ABC kender man alle tre sider, og man benytter derfor en cosinusrelation til at bestemme vinkel A.

I trekant CDE kender man to vinkler og derfor alle tre vinkler, samt en side |DE| . Man benytter derfor sinusrelationerne til at bestemme den manglende side |CD|.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. april 2013 af peter lind

a) Brug cosinusrelationerne

b) brug sinusrelationerne


Svar #3
11. april 2013 af avengers (Slettet)

tak, for hjælpen,


Svar #4
12. april 2013 af avengers (Slettet)

det var nyttigt, med formlerne,


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. maj 2014 af guli92 (Slettet)

Er sidelængden CD = 10????????


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5. Benyt sinusrelationerne.

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. maj 2014 af guli92 (Slettet)

Jamen det gør jeg også. 

Jeg kender til vinkel C = 18,5 og vinkel E=64 og DE=3,5 så sinusrelationen vil være givet som: 

CD=sin(E)*(DE/sin(C)) =>

CD=sin(64)*(3,5/sin(18.5)) = 9,9 svarende til ca. 10

Er min metode forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7. Det er korrekt fremgangsmåde. |CD| = 9,91 .

Skriv et svar til: vinkel,

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.