Matematik

funktion

12. april 2013 af avengers (Slettet)

jeg har et spørgsmål, til en opgave,

,

i en tabel ses sammenhørende af tiden og den årlige globale mobile datatrafik for årene 2008-2011,

 

årstal                                                         2008 2009 2010 2011

årlig global mobil datatrafik (exabyte)       0,48 1,08   2,84  7,16

 

i en model kan den årlige globale mobile datatrafik beskrives ved en funktion af typen

m(t) = b * ax

hvor m(t) betegner den årlige globale mobile datatrafik (målt i exabyte) til tidspunktet t (målt i år efter 2008)

jeg har benyttet regression, hvorefter jeg har fået ligningen,

m(t) = 0e0,9074x

jeg er ikke sikker på at dette er den rigtige ligning, hvad har jeg regnet forkert

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Den angivne fundne funktion er konstant lig med 0. Du har sikkert lavet regression på selve årstallene. Tag først stilling til, om du kalder den uafhængige variable for x eller t. Som variabel x (eller t) benyttes antallet af år efter 2008, ikke selve årstallet.

Benytter man selve årstallet som den variable x, bliver konstanten b jo modellens bud på datatrafikken omkring Kristi fødsel, som ikke er relevanmt for modellen, og som giver den meningsløse værdi af næsten 0 for b.

 


Svar #2
12. april 2013 af avengers (Slettet)

jeg har benyttet variablen x i regression, og har fået ligningen,

y = 0,4619e0,9074x,

 


Svar #3
12. april 2013 af avengers (Slettet)

jeg har benyttet variablen x i regression, og har fået ligningen,

y = 0,4619e0,9074x,

 


Svar #4
13. april 2013 af avengers (Slettet)

jeg går ikke ud fra at denne ligning er rigtig, 


Svar #5
13. april 2013 af avengers (Slettet)

jeg går ikke ud fra at denne ligning er rigtig, 


Svar #6
13. april 2013 af avengers (Slettet)

beklager den gentagende meddelse,


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du kan jo selv prøve efter, om regressionen giver mening.


Svar #8
13. april 2013 af avengers (Slettet)

jeg kan se at det gør den ikke,

det er en potensfunktion, der burde ikke være et tal gange x,


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Funktionen er en eksponentialfunktion, ikke en potensfunktion. Din regression er korrekt i #2 og #3.


Svar #10
14. april 2013 af avengers (Slettet)

okay, tak

et andet spørgsmål,

hvordan bestemmes den årlige vækstrate for den årlige globale mobile datatrafik, ?


Svar #11
14. april 2013 af avengers (Slettet)

undskyld, er der nogen ?


Svar #12
14. april 2013 af avengers (Slettet)

er der nogen der kan hjælpe mig,? jeg har lidt travlt,


Svar #13
14. april 2013 af avengers (Slettet)

er der nogen der kan hjælpe mig,? jeg har lidt travlt,


Brugbart svar (0)

Svar #14
14. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Beregn

r = (f(x+1) - f(x)) / f(x) = a-1 .

Læs om eksponentialfunktioner i din bog.


Svar #15
14. april 2013 af avengers (Slettet)

i følge min bog er den relative vækst i funktionsværdi

f(x0+h) / f(x0) - 1


Brugbart svar (0)

Svar #16
20. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#15

Det er jo udtrykket i #14 med h = 1 .


Skriv et svar til: funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.