Matematik

Bestem koordinatsættet til røringspunktet for denne tangent

14. april 2013 af Cerebrum (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej der ude

Jeg har et problem med spørgsmål b. Sådan lyder opgaven:

En funktion f er givet ved f(x)=x4+4/x    x>0

a) bestem monotoniforhold og ekstrema for f( den har jeg løst).

b) Der oplyses, at linjen med ligningen y=31x-44 er en tangent til grafen for f.

Bestem koordinatsættet til røringspunkterne for denne tangent.

 

Nogen kan hjælpe?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2013 af mathon

 

                f '(xo) = 4xo3 - (4/xo2) = 31    da  tangenten er   y = 31x - 44


Svar #2
14. april 2013 af Cerebrum (Slettet)

Tak for dit svar mathon.

Jeg regnede med at skulle differentiere tangenten.

Men forstår ikke helt hvad jeg ydereligere skal gøre ?

 

mathon du for awesome :)

 


Svar #3
14. april 2013 af Cerebrum (Slettet)

hovsa, svaret kom først efter.

Skal jeg så sætte den lig 31 og finde x'erne og derefter sætter den ind i y=31x-44 for at få y'erne ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. april 2013 af mathon

               

                                   solve(4x0^3 - (4/x0^2) = 31,x0)

                                    y0 = 31 x0 - 44


Svar #5
14. april 2013 af Cerebrum (Slettet)

solve(31=4x3-(4/x2),X)

jeg får x=2

y=31•2-44=18

vil det så sige at røringspunktet er:

(2,18) ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. april 2013 af mathon

 

                      ...nemlig   :-)


Svar #7
14. april 2013 af Cerebrum (Slettet)

Tusinde tak :)


Skriv et svar til: Bestem koordinatsættet til røringspunktet for denne tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.