Matematik

Hjælp søges - Grafer for sammenhængene mellem y1 og y2

14. april 2013 af AndersA1 - Niveau: C-niveau

Har fået denne opgave: tegn graferne for sammenhængende givet ved y 1 = 13*1,7^x og y2 = 108*0,60^x i samme koordinat-system på enkeltlogaritmiskpapir (excel i mit tilfælde)
Hvordan gør man det? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at der for y = b · ax gælder 

log(y) = log(b) + x·log(a) 

Funktionen afbildes altså som en ret linie på enkeltlogaritmisk papir. Bestem koordinatsættene for to punkter på hver funktions graf og træk den rette linie gennem de to puntker.


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Skitse vedhæftet

Vedhæftet fil:000.PNG

Skriv et svar til: Hjælp søges - Grafer for sammenhængene mellem y1 og y2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.